Pazartesi , 25 Eylül 2023

CİMER Şikayet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ola CİMER, halkın güvenilir bir şekilde istek, öneri ve şikayetlerini gerçekleştirdiği platformdur. Mobil ve tablet cihazlardan da başvuru yapma imkanı bulunan CİMER’e gün içerisinde sadece bir şahıs tarafından bir kere başvuru yapılabilmektedir.

CİMER’E BAŞVURU NASIL YAPILMAKTADIR?

CİMER’e başvurunuzu yapabilmeniz için https://www.cimer.gov.tr/ resmi web sitesini açın. Buradan TC kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, anne kızlık soyadınızı ve cep telefonu numaranızı girerek işlemleri tamamladıktan sonra cep telefonunuza onay kodu gelmektedir. Ardından başvuru ekranı açılmaktadır ve buraya 1500 karakter sınırıyla istek yada şikayetlerinizi yazmanız gerekmektedir. Buraya dilerseniz dosya eki ekleme imkanınız da bulunmaktadır.

Bütün işlemleri bitirdikten sonra talebinizin hangi bakanlığı ilgilendirmekte olduğu sorulmaktadır. Başvuru işlemini bitirdikten sonra ilgili takip bilgileri gönderilmektedir.

Başvuru esnasında nelere dikkat edilmelidir ?

Bakanlıklar ile doğrudan bir iletişim kurabilmenin en kolay ve hızlı yolu olan CİMER’e başvurunuzu sağlarken, talebinizin hangi bakanlığı ilgilendirmekte olduğunu düşünüyorsanız bunu önceden belirlemelisiniz. Başvuru esnasında ilgili bakanlığı seçmeniz ile birlikte istek veya şikayetiniz daha hızlı sonuç alacaktır. Açıklama yaparken sade ve anlaşılır şekilde dil kullanarak yazmanız çok önemlidir.

CİMER Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılmaktadır ?

CİMER başvuru sorgulama çalışmalarında başvuru yapılmakta olan sayfa üzerinden bu sorgulanabilmektedir. CİMER’in resmi web sitesinden veya E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmekte olan başvuru sorgulama işlemleri için ‘Başvuru hareketleri’ bölümünü kullanarak istek veya şikayetleriniz ile ilgili olarak son durumunu görebilirsiniz. Birden fazla başvurunuz bulunuyorsa, başvuru numaranız ile sorgulama yapabilirsiniz.

Cimer Platformunu Kimler Kullanabilmektedir ?

CİMER online müracaat platformu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına kurulmuş bir platformdur. Bundan dolayı TC vatandaşlığı bulunan herkes buradan müracaat edebilmektedir. Buna ek Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmekte olan yabancı uyruklu şahıslarda bu imkandan yararlanabilmektedir.

Bimer ve Cimer Arasındaki Fark Nedir?

İki sistem içerisinde herhangi bir fark olmamak ile birlikte verilmekte olan hizmetler ve hizmet şekilleri aynıdır. Arasındaki fark sadece Başbakanlık sistem ve mevkiinin kaldırılmasından dolayı 9 Temmuz 2019 tarihinden şu zamana kadar Başbakanlık İletişim Merkezi kapatılmış olup, sistem aynı olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olarak devam etmeye adım atmıştır. İki sistemin arasında bulunan farklar sadece platformların isminin değiştirilmesi ile alakalıdır. Bu yüzden iki sisteminde aynı görevde kullanılması herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.

Hakkında admin

İlginizi Çekebilir!

Kredi Notu Öğrenme SMS 2023

Kredi notu öğrenme, belirli dönemlerde herkesin ihtiyaç duyduğu kullanılabilir kredi limitini öğrenme amacıyla yapılan sorgulamadır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir